Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konsum Nord hoppas få sälja Milkomjölk

– Vi kan inte köra på som en plogbil rätt in i mejeridisken utan att kunderna reagerar.
Det säger Konsum Nords informationschef som vill sälja Milkomjölk på Coop Forum.

Frågan om Milkos ställning i kyldiskarna har lett till ett mjölkkrig. Som ÖP berättade i går har grossisten Coop valt att sluta avtal med Arla som därmed ska bli leverantör av mejeriprodukter i Konsum-världen.

Detta tog Coop Forum i Lillänge på sängen och Konsum Nord som är den förening som Coop Forum hör till, hoppas nu att avtalet inte är så strikt att det inte kan leda till både Arla- och Milko-produkter.

Konsum Nords informationschef Kjell Edlund säger att man kommer att driva den linjen gentemot sin grossist Coop. Milko ska få säljas trots avtalet.

– Så länge det finns en efterfrågan, säger han.

Att kunderna reagerade som de gjorde och berättade om det i kommentarer på op.se förvånar honom inte.

– Jag förstår att det finns ett stort engagemang, säger han. Men det är Arlas breda ekologiska sortiment som Coop vill komma åt. Jag hoppas att vi samtidigt kan behålla Milko, men vi vet inte ännu hur avtalet är utformat. Det får vi veta nästa vecka.

På onsdag nästa vecka kommer detaljerna i avtalet som skakar Milko att bli kända.