Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konsumchefen jagade tobakstjuvar

Tidigt på lördagsmorgonen tog butikschefen de maskerade inbrottstjuvarna på bar gärning.
– De hoppade ut genom fönstret när jag kom, säger Jörgen Olofsson.

Larmet nådde Jörgen Olofsson 04.25 på lördagsmorgonen och fem minuter senare var han framme vid konsumbutiken i Strömsund. Där två personer tagit sig in genom att krossa en stor fönsterruta.

Tjuvarna springer ut och hoppar in i en svart Audi, av nyare årsmodell, och drar iväg längs Storgatan. Jörgen Olofsson tar upp jakten med sin egen bil. Efter några kvarter stannar flyktbilen och två personer kliver ur.

– Det var lite kymigt när jag var ensam. De var maskerade bägge två, en lite större en kortare. Det kändes hotfullt så jag svängde av och körde tillbaks till butiken.

Det gjorde även tjuvarna. Bilen, med bortskruvade registreringsskyltar, passerar efter en liten stund affären för att sedan försvinna i hög fart norrut längs E45:an.

De fick med sig tobak för drygt 20 000 kronor. Deras förehavanden fångades, till en början, på butikens övervakningskameror.

– De vände bort kamerorna de första de gjorde. De visste exakt var de var. Det märktes att det varit med förut.

Polisens tekniker var i butiken på morgonen.

– De gör en brottsplatsundersökning och försöker bland annat säkra fingeravtryck, säger vakthavande befäl Veronica Nygren.

En större fönsterruta krossades och tobaksskåpen bröts upp.

Det är inte första gången som butiken fått påhälsning.

– Jag har varit med om det förut. Förra gången lyckades polisen ta dem, men de gick fria för de kunde inte säkra bevis, säger Jörgen Olofsson.