Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konsumentrådgivaren: – Det har skenat iväg

Ingrid Krylén jobbar för Konsumentinformation Jämtland-Härjedalen. Hon tycker att konsumtionen i samband med studenfirandet har skenat iväg de senaste åren.

– Min åsikt är att allt kring studenten har blivit dyrare, man gör firandet större och större hela tiden och då går det åt väldigt mycket pengar.

– Även om man drar ner på kostnader som kommer med kläder, smink och hår och bara väljer de allra enklaste alternativen så kostar det väldigt mycket. Biljetter till balerna, mottagningen och flaket är kostnader som kanske inte är lika uppenbara.

De senaste åren har även studentmössan orsakat huvudbry, med alla tillval och designalternativ kan den bli en dyr historia.

– Nej, konsekvenserna inom det området har inte blivit så pass konkreta ännu. Jag tror snarare att krisen kan påverka nästa års student på ett positivt vis, den kan kanske hjälpa till att trappa ner hetsen som råder.