Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kontroversiell rappare uppträder på skolavslutning

School's out har blivit något av en tradition på skolavslutningskvällen i Lit. I år har man lyckats boka en kontroversiell artist som uppträder och man hoppas på storpublik.

I ett tiotal år har fritidsgården i Lit arrangerat ett uppskattat evenemang på skolavslutningen som med åren har blivit något av en tradition. Treälvsskolans elever samt byns invånare bjuds in till en helkväll med karnevalsartade aktiviteter och, inte minst, artistuppträdande. Tidigare år har storheter som Brolle, Corroded Swingfly och Eilert Pilarm framträtt. I år har man lyckats locka till sig den kontroversiella rapparen Ken Ring.

– Det är budgeten som styr valet av artist, säger fritidsledaren Anna Björnrud-Lybäck.

– Vi hade några olika artister att välja mellan och tack vare lokala företag som sponsrar kunde vi boka Ken Ring.

På skolavslutningskvällen gör många ungdomar sin alkoholdebut och tanken med evenemanget är att erbjuda ett drogfritt alternativ som är attraktivt för både ung som gammal.

– Vi vill skapa något för att hålla kvar niorna så att de inte åker in till Östersund och festar, säger Anna Björnrud-Lybäck.

När man först började arrangera skolavslutningskvällarna kom det ett 20-tal personer, nu lockar evenemanget årligen uppåt 700. För ett utomhusarrangemang av den här kalibern hjälper det att stå på god fot med vädrets makter för att locka de riktigt stora publikskarorna. Inte minst med tanke på att det går av stapeln fredagen den 13:e.

– I fiol hade vi lite otur med vädret. Nu hoppas vi på lite halvdåligt väder veckan innan så att det spricker upp och blir 25 grader varm och sol så att många kommer, avslutar Anna Björnrud-Lybäck.

School's out arrangeras på skolavslutningskvällen den 13:e juni och pågår från klockan 18 till midnatt på hembygdsgården i Lit.