Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Köp inte försvarets hålrum

Jag har hört talas om en "skidtunnel" som skulle byggas i ett bergrum i en nedlagd försvarsanläggning i Gällöberget i Viken Gällö.

Vad jag förstår så vill försvarsmakten sälja ett tomrum och begär en viss summa. Bräcke kommun har visat intresse för objektet.

För mig är en köpare som knappt har kapital till dagligt bröd och mycket mindre en möjlighet att öka skuldbördan som mindre trovärdig. Det är obegripligt att med en tom kassa över huvud taget vara med och tänka sig en affär.

Det förespeglas att andra köpare är intresserad av detta tomrum. Om Bräcke kommun avstår och låter någon annan köpa tomrummet, låt det bli så, berget med tomrummet finns kvar.

Dessutom tycker jag att försvarsmakten är girig. De har visserligen verkat här ett antal år och under tiden genererat skatteintäkter och folk har trott på en någorlunda stabil arbetsplats och lagt ned tid och pengar på att bygga sig hus.

Kommunen i sin tur svarat för socialservice, skola, vård, räddningstjänst, vatten, avlopp, vägar och till en del kommunikationer.

Så beslutar sig myndigheten att sakta avveckla utan någon större hänsyn till plats och människor, dessutom har man den tvivelaktiga smaken att begära betalt för ett hålrum.

Kommunen ska inte gå in i en så tveksam affär. Alla kommunens beräkningar och undersökningar kostar tid och pengar som kommunen inte har och liknar mest en önskedröm.

Låt det hela stanna vid en önskedröm, och försvarsmakten får sälja den till någon annan köpare eller låt dem utveckla tomrummen själva.

Lennart Wikström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel