Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Köper ut förvaltningschef

Kommunledningsutskottet i Härjedalens kommun har beslutat att skilja förvaltningschefen för bildning, fritid och kultur, Gunnel Weinz, från sin tjänst.

Beslutet om att avsluta förvaltningschefen Gunnel Weinz anställning togs under ett extrainsatt kommunledningsutskott på fredagen.

Kommunchefen Inger Lagerquist förklarar att kommunen har en annan syn än Weinz på hur förvaltningen ska ledas och utvecklas i framtiden.

Lagerquist har även fått i uppdrag att träffa en överenskommelse med Weinz kring avslutning av anställningen och enligt vad TH erfar så går det ut på att hon gör sin sista arbetsdag på fredag med ett erbjudande på två årslöner.

– Vi kommer att påbörja rekryteringen av en ny chef för förvaltningen och som tillförordnad förvaltningschef under den tiden kommer Carina Nilsson att gå in. Hon är för närvarande rektor i Ytterhogdal och hon kommer att ha båda uppgifterna under en tid, berättar Inger Lagerquist.

Gunnel Weinz bekräftar kommunens uppgifter om att de kommit överens om ett avslut på hennes tjänstgöring och hon vidimerar även skälen.

– Min uppfattning är att det har fungerat väldigt bra i samarbetet med såväl förvaltning som nämnd men vi har olika uppfattningar om framtiden, säger Gunnel Weinz.

I de medarbetarundersökningar som Härjedalens kommun gjort har Gunnel Weinz fått goda betyg. Vad som skiljer kommunledningens och Weinz framtidsplaner när det gäller förvaltningen för bildning, fritid och kultur, vill inte någon av parterna kommentera.