Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kör inte om vid heldraget

Samma visa varje dag, man blir omkörd, kanske inte så ovanligt, om det inte vore för var man blev omkörd.

Det verkar som om bilister efter 87:an inte har synen med sig, för varje dag när man är på väg hem efter jobbet så inträffar samma sak; man blir omkörd vid Lungre motorstadion, där det är två heldragna linjer i nedförsbacke.

Samma visa varje dag, allt ifrån privatpersoner till företag till lastbilar, både utländska och svenska, nu senast var det en företagsbil som körde om på heldragen linje.

Man kan bara undra – hur svårt kan det vara att se två heldragna linjer? Visserligen kör jag inte fortare än cirka 80, men hur bråttom får man ha?

Vad är meningen med att köra om där man inte får? Visst, högsta tillåtna hastighet är 100 kilometer i timmen på det stället, men likt förbannat är det omkörningsförbud där. Hur svårt kan det vara?

Det sorgliga är att om man lägger sig bakom och avvaktar en liten bit till, då har man hela långrakan förbi Bringåsen där man kan köra om. Visst ja, det har man ju inte tid att vänta på.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel