Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde i diket efter fest – döms för grov rattfylla

En man i 50-årsåldern var på fest när han tog bilen därifrån. Bilen hittades senare i diket en bit därifrån med mannen sovande och närmast oväckbar.

Det var i januari 2016 som mannen var på fest i en by i Åre kommun. Han kom till festen i sin bil och under festen beslutade han att åka därifrån.

En stund därefter hittade två festdeltagare bilen med mannen på passagerarsidan i diket vid en korsning. Mannen reagerade inte på deras rop och först när de slog på taket vaknade han till för att sedan somna om igen.

Polis kallades till platsen och det visade sig att mannen hade minst 2,26 promille i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri är 1 promille. Mannen åtalades därför för grovt rattfylleri.

Mannen förnekar att han kört bilen och menade att han fått skjuts till festen i sin egen bil. När han var ute och rökte under festen kom en A-traktor körandes in på vändplanen utanför lokalen. Han ska då kommit på att han skulle till en annan person och de två killarna i A-traktorn, som han inte träffat förut, skulle ge honom skjuts i hans bil.

Färden ska, enligt mannen, slutat i diket och killen som körde skulle hämta hjälp.

Två vittnen motsäger hans uppgifter. De ska ha sett hans bil kört från festplatsen och den bilen har de sedan hittat i diket när de var på väg därifrån. Enligt vittnen hade inte förardörren öppnats för det var snö långt upp.

Åklagaren har också fotografier som enligt honom ska visa att ingen gått från bilen efter krocken.

Tingsrätten avfärdade bilderna då de inte tyckte de kunde visa att mannen kört bilen. Däremot lägger domstolen stor vikt till vittnena.

Mannen döms därför till två månaders fängelse för grovt rattfylleri.

...

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app