Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde i diket med 2,14 promille i blodet

En 60-årig man döms för grov rattfylla sedan han kört av E 14 i Västjämtland.

Mannen påträffades i diket vid sidan av vägen i december förra året. Han blev hämtad av ambulanspersonal och senare på kvällen gjordes ett blodprov eftersom misstanke om rattfylla fanns.

Det visade sig att han hade en alkoholkoncentration på 2,14 promille i kroppen. Polisens hundpatrull var utkallad till platsen för att spåra eventuella passagerare. I bilen fanns förutom sillburkar och strumpor också 23 oöppnade starköl samt två öppnade öl.

Mannen har själv uppgett att han tidigare på kvällen drack whiskey tillsammans med några vänner hemma hos en släkting. Lite senare skulle han hem till sin före detta fru och säger att han då blev lovad skjuts. 60-åringen nästa minne är från ambulansfärden.

Mannen tror att någon annan kan ha kört bilen eftersom polisen hittade en öppnad starköl av märket Sofiero. 60-åringen dricker inte Sofiero.

Östersunds tingsrätt utesluter resonemanget efter polisens vittnesuppgifter. Det fanns inga andra spår kring bilen och det var inte blött på golvet vid passagerarsidan. Allt tyder därmed på att det var 60-åringen som körde.

Mannen döms för grovt rattfylleri och får fängelse i två månader. Han ska betala 580 kronor för blodprovet samt 500 kronor till brottsofferfonden.