Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde i diket på väg från fest

Efter att ha somnat vid ratten voltade en onykter bilförare. Nu har mannen dömts till en månads fängelse.

Olyckan inträffade i våras längs länsväg 592 genom Östersunds kommun. Mannen, som är i 50-årsåldern, erkänner brottet. Han bestämde sig för att köra hem vid 05-tiden från en fest eftersom han skulle jobba dagen efter, berättade han för Östersunds tingsrätt.

Efter att ha kört tre mil slumrade han till och hörde sedan hur det skrapade när bilen kom emot en trumma i diket.

Mannen försökte räta upp bilen men hamnade i stället i diket på andra sidan vägen. Två vittnen ringde 112 och skjutsade hem honom.

När polisen kom vid 07-tiden hade mannen 0,76 promille alkohol i blodet. Eftersom körningen både var relativt lång och slutade med en allvarlig trafikolycka ska rattfylleriet ändå betraktas som grovt, anser rätten.

Mannen döms samtidigt för olovlig körning eftersom han inte hade körkort.

Han sågs även köra lastbil i mitten av juni. Där nekar mannen och hävdar att en annan person satt bakom ratten. Men den andre personen minns inte vad han gjorde just den dagen och ett vittne är säker på att han såg mannen i 50-årsåldern köra. Därför döms han även för den olovliga körningen.