Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde på kvinna vid övergångsställe

En äldre kvinna skadades då hon blev påkörd vid ett övergångsställe. Nu har bilisten dömts till att betala dagsböter.

När kvinnan skulle gå över en väg i Krokom blev hon förbisläppt av en bilist i ena körfältet. Bilisten som kom från andra hållet saktade ner och kvinnan tog då för givet att han tänkte stanna.

Men bilisten, en man i 50-årsåldern, hade varit bländad av solen och fortsatte köra, enligt hans egen berättelse inför Östersunds tingsrätt. Kvinnan fick åka ambulans till sjukhus efter olyckan i november i fjol.

Skälet till att mannen saktade ner var en kvinna på andra sidan vägen, som enligt honom verkade vara på väg över. Den äldre kvinna som han körde på hade han inte sett.

Men tingsrätten anser att mannen hade möjlighet att upptäcka även henne i tid. Att han blev bländad av solen har ingen betydelse eftersom han borde ha sett henne innan dess.

Han döms för vållande av kroppsskada till att betala dagsböter. Något skadestånd ska han inte betala eftersom det handlar om oaktsamhet.