Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde påverkad för sjätte gången

En man körde moped onykter i Strömsund en kväll i juli. Han var nära att krocka med vittnet som stoppade honom.

Ett vittne har sagt att han körde hem mannen tidigare samma kväll, efter att ha sett honom köra moped full. Då hade mannen kört in i vittnets bil, enligt vittnet.

Några timmar senare såg vittnet återigen mannen på moped och färden gick vingligt. Mannen var nära att köra på vittnet igen.

Mannen, som är i 40-årsåldern, har medgett att han inte hade på mopeden att göra. Själv hävdar han att körningen ändå gick bra, förutom vid en incident då vittnet enligt honom bromsade kraftigt.

Närmare 2 promille alkohol hade mannen i blodet. För att brottet ska ses som grovt när någon kör moped, krävs att körningen varit särskilt trafikfarlig. "Han tycks i stället ha utgjort en fara huvudsakligen för sig själv", skriver Östersunds tingsrätt i domen.

För rattfylleri och olovlig körning har han dömts till en månads fängelse. Fem gånger tidigare har mannen dömts för att ha kört påverkad.