Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde riskfullt - döms till böter

En man uppmärksammade en vinglig bilfärd i januari i år. Nu har händelsen fått sitt efterspel i rätten.

Annons

En kvinna i 50-årsåldern har åtalats i Östersunds tingsrätt misstänkt för grovt rattfylleri alternativt vårdslöshet i trafik. Kvinnan hade tidigare i år uppmärksammats av en medtrafikant då hon enligt vittnet både körde vingligt, mot rött ljus och höll på att köra på gångtrafikanter.

Vittnet ringde polisen som sedan kunde stoppa kvinnans färd. Polisen misstänkte att kvinnan var påverkad av något men tingsrätten slår fast att något rattfylleri har kvinnan inte gjort sig skyldig till då det kan varit sjukdom som gett upphov till hennes tillstånd. Kvinnan döms dock för vårdslöshet i trafik då vittnet utsago om till händelsen bedöms som trovärdig och detaljerad. Att det dessutom handlar om flera händelser under en och samma bilfärd, menar tingsrätten tyder på att det inte handlar om någon tillfällig ouppmärksamhet utan att kvinnan faktiskt gjort sig skyldig till vårdslöshet i trafik. Kvinnan döms nu till dagsböter.