Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Korkad kritik från SD om moskéförslaget

I oktober 2010 lämnade jag in ett medborgarförslag om att förlägga religiösa helgedomar på det område som nu är planlagt för en moské. I praktiken obebott och centralt så alla borde vara nöjda.

Gerhard Carlsson, ordförande för SD i Östersund, var först med att stödja förslaget som initialt avslogs av såväl kommunstyrelse som fullmäktige. När dock muslimska församlingen i februari 2011 framförde sitt gillande så blev även alla andra partier lyriska.

Sedan drygt två år tillbaka har dock SD-distriktet drivit frågan om folkomröstning för att förhindra bygget. Hur korkat folkomröstning är har jag lika länge försökt att få SD-distriktet att förstå, som fortfarande driver ärendet i Östersund utan lokalavdelningens stöd.

Svensk grundlag och internationella konventioner gör det helt omöjligt att förhindra ett bygge och det enda man kan uppnå är en flytt till annan plats. I Östersund flytt till ett bostadsområde som redan har boende, där många skulle uppleva det som att de blir påtvingade en kulturyttring som de gärna avstår ifrån.

Att SD:s väljare inte vill påtvingas islam och dess anhängare borde således innebära att SD ger allt stöd de kan till en etableringsplats som i praktiken är obebodd. Detta trots att muslimska församlingen tycker platsen är optimal.

När det i mitten av augusti från SD-riks öppnades ett personärende mot mig, "anklagad" för att ha stridit för en moské, så gällde det medborgarförslaget som lagts cirka 2,5 år innan jag ens blev medlem. Efter förklaringar för SD:s partistyrelse med tio riksdagsmän, inklusive partiordförande Jimmie Åkesson själv, kom min slutkommentar.

Det SD-riks gör genom att ifrågasätta mitt och Gerhards stöd för etablering av en moské på Stadsdel Norr, är att sälla sig till dem som vill framställa partiet som ett olagligt, islamofobiskt, invandrarfientligt och rasistiskt parti, med förväntade repressalier mot utvalda folkgrupper om de kommer till makten.

Allt för att konfirmera den mediebild som alla rabiata kritiker till SD vill framhålla, och som partiet officiellt markerat kraftigt avstånd ifrån.

I våra ögon var "anklagelserna" så korkade att det även föranledde krav på ursäkt och ett ekonomiskt bidrag till lokalavdelningen för att de tvingat oss att försvara oss mot dumheter i stället för att bedriva politik.

När uteslutningarna kom klev dessutom partiets presstalesman fram som gubben ur lådan och drog på sig ett klockrent förtal som SD:s partistyrelse kommer att få stå till svars för.

I Aftonbladet kommenterades våra och andras uteslutningar av en högt uppsatt partiföreträdare med: Hellre tomma stolar än idioter!

Om inte ens partistyrelsen förstår så måste den retoriska frågan bli: Varför ska man rösta på ett parti som i allmän bedömning innebär att inte ens partistyrelsen platsar att besätta stolarna?

Carl Festin, Atlantispartiet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel