Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Korkat och okunnigt förslag

I vått och torrt heter en statlig utredning som haft som uppdrag att se över Miljöbalkens regler om vattenverksamhet och även andra bestämmelser om verksamhet i vatten.

Utredningen vållar oro i de delar av landet som tar del av bygdemedel. På några få sidor i den 600 sidor långa utredningen skriver utredaren om bygdemedel och anser att de bör avvecklas. Till stor del citerar utredaren en utredning från förra mandatperioden, Prissatt vatten, som då kom med samma förslag.

Självfallet är det ett korkat och okunnigt förslag. Och varken i den här utredningen eller i den tidigare fanns något uppdrag att ta upp bygdemedlen!

Socialdemokraterna i länet slår nu på stora trumman för denna lilla del av utredningen.

Jag kan lugna er! Dåvarande miljöminister Andreas Carlgren tog aldrig upp förslaget efter utredningen Prissatt vatten och det kommer inte heller Lena Ek att göra efter denna utredning. Det är ett landsbygdsfientligt förslag från en jurist som inte förstår effekterna.

Även om det är ganska många år sedan Socialdemokraterna fick skriva politiska förslag efter statliga utredningar så tror jag ändå att ni är medvetna om att mycket av det som beskrivs i en utredning aldrig blir skarpa förslag! Så är det denna gång också!

Eva Hellstrand

regionrådskandidat Centerpartiet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel