Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Korpen i Strömsund lägger ner

Trots att föreningen har 220 medlemmar så tvingas Korpen i Strömsund att lägga ner. Föreningen upphör vid ett extra årsmöte den 12 oktober.

– Vi har inga pengar kvar att driva föreningen med och det beror på att det kommer för lite folk till våra aktiviteter, Samtidigt har vi också svårt att få ledare, säger kassören Marina Wadström.

Korpen har en anställd på lönebidrag och enligt kassören går man varje månad back med cirka 5 000 kronor. Nu är den lönebidragsanställda kanslisten uppsagd till den 31 oktober.

– Det är bättre att avsluta nu, så att vi slipper gå i konkurs.

Korpens aktiviteter lockar allt färre oavsett om det är gåbingo, vattenjumpa eller Dundertrampen,

– Det är ett vikande underlag och folk vill inte engagera sig. Dundertrampen hade i fjol 90 deltagare och i sommar var det cirka 50 stycken.

Ordförande i Korpen Strömsund är Verner Hammar och han beskriver det senaste årets utveckling mot allt färre deltagare som drastisk.

– Vi har försökt analysera vad det beror på och funnit att många i dag inte vill inruta sig i tider och träningsplatser. Och de som inte motionerar på alls, ja de människorna når vi överhuvudtaget inte.

– Visst motionerar folk, men de gör det i ökad utsträckning på egen hand. Stavgång klarar man själv och på tider som passar bäst.

Föreningsdöden sprider sig över hela landet för Korpen konstaterar Verner Hammar.

– Hela föreningslivet håller på att plånas ut och det ideella arbetet finns snart inte kvar. Det är ett helt nytt samhälle som växer fram . Det är synd att vi måste avsluta, men det är bättre än att gå i konkurs.