Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Korpen vill främja hälsan i Krokom

Korpen vill stärka sin roll som hälsoframjare i Krokom. EFIT är det senaste inslaget i ett välfyllt veckoprogram.

– Du stärker både grundmuskulaturen och syreupptagningen, säger Therese Hedman-Mattsson, som håller i passen.

Korpenföreningen i Krok-om har växlat upp under hösten och vintern. Två EFIT-pass och två spinningpass (nya cyklar har köpts in) varje vecka, men också vattengympa och kanske också zumba.

– När det gäller zumba så är det fortfarande lite oklart med lokaler, men vi siktar på att köra igång. Det är en väldigt rolig träningsform, säger Therese Hedman-Mattsson.

Lokaltidningen Krokom fanns på plats när årets första pass i EFIT skulle klaras av i Hissmoskolans gympasal i Krokom.

– EFIT (Effektiv Funktionell Träning) är ett pass där du ligger på en hög pulsnivå och gör tre eller fyra övningar i en cirkel. Det kan vara armhävningar och situps. Själva passet tar bara tio minuter, men det är otroligt intensivt och passar alla, oavsett hur bra tränad du är. Innan passet är det uppvärmning och efter passet stretchar vi, berättar Therese Hedman-Mattsson.

Hur föddes idén att börja med EFIT?

– EFIT har fått ett stort genomslag ute i landet, då kände vi att vi ville testa.

– Det är en tränings- form som verkligen stärker kroppen på alla sätt, både muskulaturen och konditionen.

Korpen i Krokom har utbildat två instruktörer i träningsformen och hoppas nu att Krokomsborna ska börja sluta upp.

– Oavsett hur tränad du är kan du vara med på de här passen. Du får också se hur mycket du går framåt, i och med att vi har möjlighet att mäta träningsresultaten. Vi kör två gånger i veckan, måndag och onsdag.

Vad lockar er som jobbar med det här ideellt?

– Föreningslivet är roligt. Vi vill också att folk ska må bättre, och det vi gör är riktat till en väldigt stor målgrupp. Alla kan vara med.