Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kort tid av lycka för Provins

I höstas var Norrländska litteraturtidskriften Provins nominerad till Årets Tidskrift.

Den anrika tidskriften, som ges ut av Norrländska litteratursällskapet (Norrlitt), har genomgått en snygg renovering och senaste redaktören Erik Jonsson har fått välförtjänt beröm för de tre senaste numren.

Men med hänvisning till oenighet om storleken på arvoden till medarbetarna har Jonsson sagt upp sig, så Norrlitt har under hösten sökt ny redaktör.

Glädjen var därför stor när hyllade författaren Ola Nilsson, uppvuxen i Hammerdal, accepterade att gå in som redaktör för åtminstone fyra och kanske åtta kommande nummer från 2012 och framåt.

Men säg den lycka som varar.

När ÖP kontaktar Ola för en intervju om hans planer, visar det sig att han redan hunnit avsäga sig uppdraget av personliga skäl.

Så nu är det bara att ta nya tag för Norrlitts ordförande Magnus Ottelid och de övriga i styrelsen.

Ola Nilssons är för sin del mitt uppe i arbetet med att avsluta sin uppmärksammade trilogi som inletts med romanerna ”Hundarna” (2010) och ” Änglarna” (2011).

I vår kommer avslutande delen ”Kärleken gömmer minnet” och det kanske är naturligt att han vill prioritera arbetet med de egna böckerna.