Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kortbetalning efter sommaren

Efter sommaren kommer du kanske kunna betala med kort på Stadsbussarna igen. Det hoppas Länstrafikens vd Stefan Fredriksson

Under sommaren kommer det att utföras tester av kortbetalning på Stadsbussarna i Östersund, som kör på uppdrag från Länstrafiken. Om testerna går bra kommer man kunna betala med bank- och kreditkort igen vid månadsskiftet augusti september.

– Vår förhoppning är att få i gång kortbetalningen på Stadsbussarna under tidigt höst, säger Länstrafikens vd Stefan Fredriksson.

Östersundsborna har varit utan kortbetalning på bussarna sedan slutet av 2011, då Stadsbussarna bytte till ett nytt betalningssystem. Det var mycket krångel med det nya systemet som ledde till att funktionen att ta betalt med kort togs bort. Länstrafiken uppgav då att det var en tillfällig lösning.

– Kontantbetalningen ska bort på sikt, om ett år borde det vara borta, sa Stefan Fredriksson till ÖP då.

I början väckte det mycket kritik, förseningar och ekonomiska förluster. Tidigare marknadsförde Länstrafiken länge bank- och kreditkort som "busskort", något som gjorde att många resenärer använde kort som betalningsmedel innan det nya systemet infördes.

Eva Karlberg är bussresenär och ser fram emot att man ska kunna betala med kort igen.

– Jag tycker att det är jättebra, vi använder ju kortet till allt annat, säger hon.