Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Koskinen gör ny skiva

För den stora publiken är han främst känd som Elvis-kopian i Lars Vegas Trio. Men nu släpper Erik Koskinen nytt eget material.

Och han har en karriär som låtsnickrare och sångare redan tidigare.

Första bandet ZaraSorg fick på sin tid uttalat beröm i Expressen två gånger om för sina singlar och så sent som för tio år sedan släppte han sin senaste singel "Sofia".

Den återkommer nu på nya skivan, som består av enstaka äldre material, men främst helt nyskrivet, en del gjort i sommar. Och i dagarna släpper han nu singeln "Nåt att tro på" på itunes.

– Det var Björn Höglund som frågade mig i somras om jag inte ville spela in nytt, han övertalade mig och så startade vi. Det känns jättekul och har gått med väldig fart.

Björn som till vardags är trummis i Hoven Droven, producerar och har lånat in några lokala musiker, bland dem Bosse Lindberg och Lars Ericsson.

– Så har vi skickat filer till varandra, han har spelat in i Östersund och jag i Stockholm. Det har varit jättekul och man kan säga att halva jobbet är klart hittills.

– Vi har spelat in en video till singeln, som kommer ut så fort regissören är nöjd, sedan ska vi försöka få spelningar på radio så folk fattar att materialet finns.

Har du spelningar inbokade?

– Haha, näe så långt har vi inte kommit, allt är väldigt nytt.

När tror du fullängdaren kommer?

– Vi kan väl sikta på början av 2015 om allt går bra.

Och hur skulle du beskriva musiken?

– Ja, min inriktning är ju popmusik, gärna så catchy som möjligt. Fast lite mer slick än Eldkvarn, kan man väl säga, haha.

Och alla texter på svenska - vad handlar de om? Politik? Kärlek?

– Allt är på svenska och man kan säga att det handlar om relationer.