Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kostnaderna för administration minskas i Berg kommun

När Berg nu på nytt måste minska kostnaderna ska detta i första hand ske inom administrationen. Den färdriktningen angav kommunalrådet Lena Olsson (BE) vid tisdagens fullmäktigemöte.

– Det vore oklokt att spara in på framtidssatsningar. Vi måste därför börja i andra änden och titta på kommunens administrativa organisation om vad kan sparas där och samordnas inom kommunkoncernen eller med andra kommuner utan att det drabbar våra kärnverksamheter skola och vård och omsorg, sade hon.

– Men jag hoppas att det stora engagemanget som visat sig under skoldebatten och under det gångna året kommer att leva vidare i kommunen. Och att alla skolor arbetar med att profilera sig och att vi inte ställer skolor och orter mot varandra utan försöker skaffa oss ett övergripande perspektiv när vi ska utveckla kommunen, underströk hon och efterlyste breda politiska lösningar.