Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köttfärsbiffar med grönpepparsås

Middagstips för fyra personer.

Annons

4 personer

30 minuter

600 g blandfärs 70 procent nöt och 30 procent fläsk

2 ägg

1 vitlöksklyfta

1 msk konc. kalvfond

1 tsk timjan

1 dl rödvin eller vatten

salt och peppar

smör och rapsolja

Till såsen:

1 liten gul lök

1–2 msk grönpeppar i lag

3 dl vatten

2 dl grädde

1 msk konc. kalvfond

1 msk kinesisk soja

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:

ugnsrostade potatisklyftor

4–5 tomater

1 liten rödlök

Gör så här:

1. Tvätta och skär potatisen i klyftor som sprids ut i en långpanna. Ringla över en matsked olja och krydda med salt och peppar. Rosta potatisen i 200 graders ugn i cirka 20 minuter.

2. Blanda köttfärs med ägg, riven vitlök, kalvfond, timjan, vin eller vatten samt salt och peppar. Forma och stek pannbiffar.

3. Finhacka och smörfräs lök tillsammans med grönpeppar. Tillsätt vatten, grädde, fond och soja. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Låt såsen sjuda i 5 minuter. Serveras med tomatbitar och hackad rödlök.