Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Köttriksdag i Östersund

I helgen var det köttriksdag i Östersund. Det var första gången som arrangemanget hölls i länet och diskussionen kretsade kring hur man ska arbeta för att kunna sälja närproducerat kött.

Annons

I dagarna två har köttproducenter, intresseorganisationer och företag hållit igång på Clarion i Östersund. Och uppslutningen räknades som bra med över 200 deltagare.

– Det här är viktigt för Jämtland och det har varit en succé. Det har kommit bussar både från Skåne och Piteå, säger Monica Jacobsson, vice ordförande i LRF Jämtland.

Konferensdeltagarna hälsades välkomna av landshövding Britt Bohlin och sedan väntade föreläsningar, diskussioner och bankett på lördagskvällen där man bland annat avslöjade vem årets nötköttsföretagare var.

Vann gjorde en bonde från Jönköping, men varje län hade utsett en vinnare och för Jämtlands del tog Per Anders Frisk från Svenstavik hem segern. Utmärkelsen grundar sig på om man gör något för branschen utöver det vanliga och till exempel jobbar innovativt för att sälja sitt kött eller är förtroendevald.

Det som verkade utmärka Jämtland som värd för evenemanget var den lokala maten som serverades. Bland annat bjöds deltagarna på entrecote från Jämtlandsgården.

– Maten har varit otroligt uppskattad, de pratar till exempel fortfarande om middagen i fredags, säger Monica Jacobsson.

Föreläste gjorde bland annat måltidsforskaren Richard Tellström som deltog i tv-programmet Landet brunsås på SVT.