Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kottulinski bakom ny motorsatsning i Åre

Motorprofilen Susanne Kottulinsky står bakom en ny bilsatsning i Åre.

På norra delen av Helgesjön öppnas Åre Driving Center, en ny anläggning för att testa bilar och utbilda förare.

10 januari går startskottet för denna helt nya satsning i Åreområdet. Huvudpersonen är en före detta toppförare inom svenskt rally.

Susanne Kottulinsky har ett långt förflutet inom motorsporten, bland annat som fabriksförare hos både Volvo och Audi.

Hon har även arbetat som som förarinstruktör åt Audi, med hela världen som arbetsfält. De senaste 15 åren har hon ansvarat för biltester på Åresjöns isbanor.

– Jag har jobbat med körträning i 30 år, så gammal är jag. Den största gåvan som före detta rallyförare är att få förmedla den kunskapen vidare, säger hon.

Den värmländska 53-åringen – vars två barn Fredrik och Mikaela, båda är internationellt ansedda rallyförare – har fått Åre som nytt arbetsfält.

Årets stora nyhet är öppningen av ett nytt test- och utbildningscentrum på sjöisen vid Helgesjön. Arenan kommer att bestå av mer än 15 kilometer isbanor.

Det handlar om bromstestbanor och handling- och slalombanor.

Målgruppen är både privatpersoner och företag, men även rallyförare. Fokus är på utbildning och tester.

– Häromdagen hade vi besök av Armin Schwarz (tysk före detta VM-förare i rally under 17 år med totalt 100 heatsegrar). Vi ser oss som en exklusiv förlängning för de vintertester som görs längre upp i Norrland.

Centrum för verksamheten är aktivitetshotellet Åre Continental Inn (med 348 bäddar) och vildmarksanläggningen Camp Helgesjön.

– Självklart har mitt egna stora motorintresse bidragit till engagemanget i den nya arenan, säger Peter Eriksson, ägare till Åre Continental Inn, i ett pressmeddelande.

Kottulinsky skjuter in:

– Vi kommer att ha egna instruktörer och eventbilar på plats, bland annat mina barn. Arenan erbjuder dessutom en attraktiv meny med vinteranknutna upplevelser, allt effektivt förpackat endast fem minuter från Åre by, berättar hon.

En faktor bakom satsningen i Åre är en trend inom motorvärlden.

– Vi märker en ständig ökning av motorrelaterade event i Åreområdet. För att kunna möta den efterfrågan öppnar vi portarna till Åre Winter Driving Center

Det geografiska valet är naturligt. Åreområdet är strategiskt rätt placerat för detta med tanke på de goda flyg-förbindelser som finns till både Östersund och Trondheim. Dessutom har Åre som destination mycket mer att erbjuda.

Susanne Kottulinsky ser oerhörda möjligheter för hela Åre.

– Vi uppskattar att intresset är så stort att det kan bli cirka 5 000 gästnätter mellan januari och mars.

Är ni en konkurrent till Kall Auto Lodge?

– Hmmmm... vi vill hellre se oss om partner. Syftet för oss båda är att generera fler gästnätter till Åre.