Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KR Trafik får nya ägare

Ett av Sveriges största privatägda bussbolag, KR Trafik, byter ägare.
Verksamheten kommer att rulla på som vanligt, säger Tomas Byberg, en av företagets nya ägare.

Annons

Det startade med att två taxiägare i Klövsjö och Rätan slog sig samman och bildade Klövsjö-Rätan Trafik AB. Sedan dess har företaget växt enormt mycket. I dag har det över 500 anställda, närmare 300 fordon och en omsättning på en halv miljard kronor.

Under tisdagen blev det klart att majoritetsägaren Gunnar Sahlén sålt av sitt aktieinnehav och KR Trafik får nya ägare utomläns.

– Jag är snart i pensionsåldern. Man har gjort sitt. Jag har hållit på som företagare sedan 1977 och tycker att jag har gjort mitt, säger Gunnar Sahlén.

Han berättar att han tycker att varje generation ska få göra sin egen sak. Det innebär att när han tog beslutet om att trappa ner var det inget alternativ att lämna över till barnen.

– KR Trafik har blivit så stort. Det tar mycket energi att driva ett så stort företag. Det är ingen jag önskar barnen, säger Gunnar Sahlén.

Han beslöt att sälja sina aktier till bussbolaget Byberg & Nordin busstrafik i Nordingrå och koncernen A Björks, som äger en rad bussbolag bland annat Björks buss och Siljan Buss. De är minoritetsägare i KR Trafik sedan drygt ett år.

– Nu ser jag fram emot pension. Vi får se om jag hittar på något annat. Jag är van vid mycket jobb och kanske blir less på ledigheten om ett halvår, säger Gunnar Sahlén.

Hans dotter Linda Sahlén kommer fortsätta som vd för företaget. I nuläget kan inte de nya ägarna presentera några konkreta förändringar de planerar.

– Vi tror att vi kommer få många samverksansmöjligheter. Men vi har ingen plan än. Verksamheten kommer att rulla på som vanligt, säger Tomas Byberg, vd för Byberg & Nordin.