Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraftiga väderomslag väntas

Just nu har vi nära på sommarvärme i länet. Passa på och njut, snart blir det andra bullar. Vi är bara några få grader från rekordnoteringar.

Annons

Vi är bara några få grader från rekordnoteringar. Främst är det de inre och östra delarna av länet som har det varmt. Där ligger vi mellan två och fyra grader från rekordnoteringar, i fjällen däremot är temperaturen mer normal.

– Där ligger vi mellan fem och tio grader från rekordnoteringar, säger Alexandra Ohlsson, meteorlog på SMHI i Norrköping.

Under fredagen väntas varmluften ligga kvar över länet och vi kan se fram emot behagliga 20-25 grader i hela länet.

– Men redan på fredag kväll drar ostadigt väder in västerifrån. Då blir det skurar, tidvis kraftiga sådana och med inslag av åska, säger Ohlsson.

Vad gäller helgens väder råder det en hel del osäkerhet.

– Troligen kommer det varma vädret från central- och östeuropa tillbaka in över länet igen. Då blir det temperaturer kring 25-26 grader. Under söndagen blir det ett kraftigt omslag mot kallare väder med temperaturer på mellan 10 och 16 grader, säger Ohlsson.

Inledningen av nästa vecka blir det varmare igen, från knappt 20 grader på måndagen till drygt 20 grader fram mot mitten av veckan.

– Det är de fortsatt höga temperaturerna från centrala och östra Europa som fortsätter svepa in över landet, och länet, avslutar meteorologen.