Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraftigt berusad man voltade på E 14 och skadades allvarligt– döms till fängelse för grov rattfylla

I september 2017 inträffade en trafikolycka på E 14 mellan Pilgrimstad och Östersund. En bilist körde av vägen och slog runt. Det visade sig att föraren hade 1,90 promille alkohol i blodet.

Trafikolycka på E 14 mellan Pilgrimstad och Brunflo – vägen stängdes av en timme

Ett vittne hade sett hur bilen före olyckan girade över Europavägen, körde ner i diket och voltade. I bilen låg föraren medvetslös.

Föraren, en man i 70-årsåldern från Bräcke kommun, fördes allvarligt skadad till sjukhus.

I det rättsliga efterspelet åtalades mannen för grov rattfylla och tingsrätten i Östersund har nu dömt mannen för brottet.

I domen tar tingsrätten upp att mannen själv skadades i olyckan, men rätten menar att det är uteslutet att inte utdöma fängelsestraff i fallet. Mannen körde bil med hög promillehalt på E 14, vilket var mycket riskabelt för honom själv och andra trafikanter.

Mannen döms till två månaders fängelse.

Han döms även att betala advokatkostnaden på 3 669 kronor samt drygt 1 000 kronor för avgifter till brottsofferfond och blodprover.

Mannen erkände grovt rattfylleri vid rättegången, men höll inte med om att körningen inneburit fara för trafiksäkerheten.