Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kramforsbo hittad död i isvak på Storfjärden efter stort sökpådrag

Strax före klockan 19 på söndagen inkom ett larm om drunkning i Storfjärden, Kramfors. En stor sökinsats sattes in efter en jägare som anmälts försvunnen.
Skidspåren ute på isen som man följde i letandet efter mannen ledde till en isvak. Där påträffades mannen och en hund avlidna i vaken. Anhöriga är underrättade.

Räddningstjänst, ambulans och räddningshelikopter kopplades in i letandet efter en jägare som anmälts saknad.

– Det här har varit ett polisärenden i några timmar, och vi blev inkopplade strax före klockan 19, sa Erik Englund, inre befäl vid räddningstjänsten, på söndagskvällen.

Enligt initiala uppgifter utgick man i sökandet efter skidspår som går ut på isen. Två helikoptrar blev inkallade i letandet.

Klockan 20 hade räddningstjänsten kommit fram till en samlingsplats på land, men då återstod en och en halv kilometer som man tvingades gå till fots över isen.

– Han anmäldes saknad strax efter klockan 16, säger polisens jourhavande förundersökningsledare Stefan Sundberg.

Sökinsatsen slutade med ett dödsbud. Mannen och hunden påträffades avlidna i en isvak ute på fjärden. Det var skidspår ute på isen som ledde fram till upptäckten.

Den omkomne var i 60-årsåldern och hemmahörande i Kramfors.

Senare under kvällen meddelade polisen på sin hemsida att de fått in larmet klockan 16.08, om en jägare som inte kommit hem. Mannen hade lämnat hemmet på morgonen med sin hund för att jaga. När han inte kommit hem när det började mörkna larmade anhöriga polisen.

Mannen uppges ha varit en van jägare, han var ute själv med sin hund för att jaga.

Flera patruller larmades till området, även hundförare och helikopter deltog i sökandet efter mannen och hunden.

Efter ett tag anträffades mannens bil, från bilen följde man skidspår som ledde ut på Storfjärden.

Klockan 19.05 anträffades skidstavar ute på isen. I närheten fanns också en öppen vak.Strax före klockan 21 skickade räddningshelikoptern ner en ytbärgare som kunde bärga upp en kropp.

Polisen kunde snabbt konstatera att det var den saknade mannen som anträffats avliden i vaken.

I området som visas på kartan pågick sökandet efter mannen.