Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kramkalas efter tre kanonmål

/
  • Tim Andersson och de övriga tre fjärdedelarna av backlinjen i form av Lars Oscarsson, Alan Al-Khadi och Bobo Sollander, var i stort sett fläckfria.
  • Kramkalas i ÖFK efter Bobo Sollanders 2–0-mål.Tvåmålsskytten Chad Bond jublar efter sitt 1–0.

Äntligen seger för ÖFK.
– Den måste bara komma förr eller senare, sa tränaren Kalle Björklund med en befriande suck efter solklara 3–0 (1–0) mot Syrianska Keburan.

Annons

Ett Syrianska på väg uppåt på alla sätt och vis efter en 3–1 seger mot Umeå i senaste omgången mot ett i skoskaften nertryckt ÖFK efter tre raka förluster i serien.

Plussa på med tre tunga jobsposter i form av skadade forwardtrion Ante Björkebaum, Robin Bergman och Jacob Widgren och oddsen var inte speciellt höga att ÖFK skulle resa sig ur den askhögen.

som bekant rund. Och med brittiskt finlir, i form av de båda lånen från Swansea, Chad Bond och James Burgin, som extra krydda på anrättningen så tog hela ÖFK-elvan sig i kragen.

22-årige Bond på topp fixade två minst sagt eleganta mål. Det andra med rena drömstämpeln.

1–0 kom när han i första halvlekens tionde minut påpassligt störtade mot första stolpen och stötte in Ghasan Talozis precisionspassning från höger.

– Jag såg Ghasan komma farande på högerkanten och jag hade turen att hinna fram på hans fina inlägg, berättade en ödmjuk Bond.

Bonds 3–0 i den 69:e minuten sorterar man tveklöst in i kategorin drömmål.

Petter Skogen kastade långt, Bobo nickade en gång, Kristian Ek en andra innan Bond med en klockren bicykleta skickade upp lädret i nätaket bakom en chanslös Sebastian Sallanto.

– Det gick på instinkt. Jag såg bollen i luften och förstod att jag inte skulle kunna plocka ner den. Så det var bara att chansa och det kändes helt underbart, log Chad med hela ansiktet.

James Burgin som vänstermittfältare ville inte vara sämre än sin klubbkompis. 20-åringen visade på kvaliteér som fick den 1 172 personer stora publiken att applådera spontant.

till Bobo Sollanders 2–0 nick drog faktiskt ner applådåskor.

Med ett par snygga kroppsfinter hamnade han i bra skottläge och dundrade med en vänsterkanon upp bollen i ribban.

– Jag är jäkligt lycklig över att James och Chad fick visa hemmapubliken att de är två riktigt bra fotbollsspelare, myste Björklund.

Men hela ÖFK var bra. Förutom de sista 20 minuterna i den första halvleken, då man blev lite ängsliga och backade hem djupt och tillät Syrianska äga mycket boll på mittplan, så var det ÖFK som dominerade.

– Backlinjen är strålande. Men det är många som är bra i dag och ingen ramlade ur ramen. Att vi sen skapar ytterligare sex, sju riktigt bra målchanser känns härligt med tanke på det som varit innan, rosade Kalle Björklund.

Målen: 1–0 (10) Chad Bond, 2-0 (48) Bobbo Sollander, 3–0 (69) Chad Bond.

ÖFK:s lag: Lennart Sandahl – Lars Oscarsson, Bobbo Sollander, Tim Andersson, Alan Al-Kadhi – James Burgin, Kristian Ek, Martin Johansson (56) Pontus Englund (80), Ghasan Talozi – Chad Bond (80.

Ersättare: Petter Skogen (56), Jonas Svanberg (80), Daniel Andersson (80).

Varningar: ÖFK: Petter Skogen, Bobo Sollander. Syrianska: Rigest Hysko.

Domare: Augin Melki, Södertälje. Publik: 1 172.

Blir två denna gång. Swansea duon och som verkar ha blommat ut i samma takt som björkarna.

Hade Syrianskas glömt målskorna hemma? Hattrick mot Umeå senast men inte ens i minsta lilla närhet av trassel nu.

– Jag har sagt hela tiden att det finns kapacitet i den killen.

– Alla är skitglada och stämningen är väldigt bra.

Mer läsning

Annons