Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kramkalas när Jessica bärgade pallplats i Åre

Gladast i målfållan i Åre fredag kväll: Jessica Lindell–Vikarby, som efter sin tredjeplats hade kunnat ta hela världen i famn. Kramkalaset inför blomsterceremonin tycktes aldrig ta slut.

– Jag är jätteglad för min pallplats. Lycklig och även lättnad är vad jag känner. För det är trots allt inte så himla enkelt att komma hit och köra på hemmaplan. Jag vill visa vad jag kan, inte minst när det gått så bra tidigare under säsongen. Och därför är det så lätt att det knyter sig. Desto roligare att då verkligen lyckas som här i kväll, sa en strålande glad svenska.

Åt Anna Fenninger, Österrike var inget att göra, hon var bara för bra den här kvällen precis som dagen innan. Verkar oslagbar just nu.

Men även om Fenninger fick en 100-poängare till i storslalomcupen tog Jessica Lindell–Vikarby 60 poäng och toppar fortfarande totalt, nu 14 poäng före. Allt avgörs vid säsongsfinalen i Schweiz nästkommande veckoslut.

Sverige hade för övrigt en fantastiskt fin kväll i Åre med placeringarna 3-5-11, där Maria Pietilä–Holmner tog femteplatsen och hemmatjejen Kajsa Kling högst sensationellt i storslalom kom elva.

Lördag förmiddag väntar slalom i Åre.