Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kranbil fattade eld

Strax efter klocka tio på förmiddagen gick larmet att en kranbil börjat brinna på västra industriområdet i Sveg. Inga personer, byggnader eller andra fordon skadades.

Föraren körde ut sin kranbil ur garaget då han skulle ut på ett jobb och lyfta några vagnar. Han parkerade bilen och startade upp motorn till kranen för att se att den gick som den skulle.

– Jag brukar alltid provköra innan jag åker på ett jobb, säger föraren som under tiden gick in i garaget för att hämta en del andra redskap som han skulle ha med sig.

När han kommer ut från garaget brinner det från tornet på kranen där motorn sitter.

– Jag hoppade in i bilen och körde bort den från byggnaden och andra fordon så att inget mer skulle komma till skada.

Efter några minuter kom räddningstjänst till platsen och släckningsarbetet var odramatiskt. Ett bekymmer var dock att diesel följde med vatten och skum från släckningen ner i en dagvattenbrunn vilket innebär att räddningstjänsten även får ta sig an ett saneringsarbete.