Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kränk inte motståndaren

Svar på insändaren ”Osportslig anda bland Jämtlands basketpublik”, Åsikter 15 november.

Jag håller med dig Nina T. Jag satt själv mitt i högen av unga Jämtlandsfans på kortsidan under korgen med mina tre killar i åldern 8–9 år.

Jätteroligt att att alla fick en gratis Jämtlandströja före matchen, som skulle stärka sammanhållningen och lagkänslan. Klacken är högljudd med trumma och ramsor, och hejandet på det egna lagets prestationer är jättepositivt.

Men jag reagerar också på att det förutom visslingar och burop när motståndarna får straffkast (eller andra domslut som går emot hemmalaget) fälls kränkningar och nedsättningar riktat personligt mot spelare i motståndarlaget.

Mina killar tittar på mig för att se hur jag reagerar när de värsta kommentarerna fälls. ”Är det så här vi ska uppträda som fans?”

Nej. Vi ska vara sportsliga och stärka det egna laget, utan att kränka någon hos motståndaren. Jag pratade med mina grabbar flera gånger under matchen och efteråt, om detta och nu önskar jag att de förstår vad som är rätt och fel på och vid sidan av planen.

Jag hoppas att vi vuxna och halvvuxna kan hjälpas åt att hålla städat i språket och uppträdandet för våra yngre kompisar, så att de inte glider in i något destruktivt, som att tro att framgång nås genom att kränka andra människor oavsett om det är på idrottsplaner i skolan eller i kompisgänget. Jag tror att vi kommer att nå de riktigt stora framgångarna då.

Anders Sköldqvist
supporter och idrottsfarsa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel