Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kräver att vägen asfalteras

Asfalteringen av vägen mellan Lövberga och Alanäs har skjutits upp i 40 år. Nu har boende längs vägen fått nog av grusvägen.

– Namnlistan har varit het som bara den, säger Lars Gustafsson.

En asfaltering av vägsträckan mellan Lövberga och Alanäs har förts på tal många gånger de senaste fyra decennierna men aldrig blivit av. När det kommit till kritan har vägsträckan prioriterats bort till förmån för andra och det är något som boende, stugägare och turister längs vägen har fått nog av.

– Det är helt bedrövligt. Man plogar sönder vägen och sliter ner den med tunga timmertransporter. Den är så dålig att bilar går sönder när de kör på den och det är synd om killarna på Svevia som måste komma hit för att laga vägen varje sommar istället för att få göra ett gediget arbete som håller i längden, säger Lars Gustafsson.

Under två söndagar har han och några andra från bygden lyckats samla in namnen på 179 personer som kräver att vägen ska asfalteras och den har nu skickats till Trafikverket, landshövdingen och Strömsunds kommun.

– Namnlistan har varit het som bara den, den har bubblat, och sådant här förstår ju inte beslutsfattarna om ingen säger till. Nu hoppas vi att de får sig en tankeställare, säger Lars Gustafsson.

Mats Olofsson är ansvarig för Trafikverkets långsiktiga planering i området. Han berättar att det är Regionförbundet som till syvende och sist bestämmer vilka vägar som ska rustas upp, men att han uppskattar att trafikanterna ryter ifrån och att han personligen kommer att ta sig an ärendet.

– Efter semestern ska jag definitivt åka upp för att se på vägen och prata med de berörda. Men det ska påpekas att det är ganska svårt att få till riktigt bra upprustningar i dag eftersom vi inte får de anslag vi behöver, säger han.