Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kräver bättre vägar av landshövdingen

Vägupproret avancerar framåt. Efter flera uppvaktningar hos politiker är det nu landshövdingen som ska besökas.

Annons

Bakom projektet Vägupproret finns bland andra Göte Thorén.

– Jag kommer aldrig att ge upp. Jag är en obotlig optimism och jag kommer aldrig att ge mig. Vägarna i länet är i ett bedrövligt skick och vi måste få till en ändring, säger Thorén och hans röst darrar av ilska.

Göte Thorén har jobbat nära två år nu med att belysa hur dåliga vägarna i länet är. Han har vänt sig till såväl lokala politiker som diverse myndigheter.

– Orättvisan är alarmerande. Jag är så förbannat less på de djupa hålen på länets vägar. Än värre är blir det när man jämför oss med södra Sverige. I Blekinge exempelvis är 98 procent av vägnätet belagt med asfalt. Motsvarande siffra för länet är ynka 57 procent. Dessutom får Blekinge 10 miljoner mer i vägunderhåll jämfört med länet, detta trots att Blekinge har en tredjedel så längt vägnät, säger Thorén.

Under de senaste åren har Göte Thorén fört en kamp för att på bästa sätt belysa problemen. Till sin hjälp hade han strax före sommaren Per Åsling.

– Vi gjorde en skrivelse till regeringen där vi krävde 10 miljarder i ett extra anslag till vägunderhållet i länet. Men infrastrukturministern förkastade skrivelsen direkt, säger Thorén vars kamp kan liknas vid Davids kamp mot Goliat.

Men han ger inte upp. Vid onsdagens besök hos landshövding Jöran Hägglund klockan 13.00 hoppas han får mer näring åt sin kamp.

– Med landshövdingens stöd hoppas vi kunna kalla politiker och ledare från olika ämbeten till länet för att beskriva vår vägstandard. Grusvägarna är just nu visserligen relativ bra tack vare den varma och torra sommaren, men när regnet kommer är läget lika hopplöst som alltid. Men denna gång ger vi inte upp, länets vägstandard måste förbättras avsevärt, slår Göte Thorén fast innan han finslipar argumenten inför mötet med landshövdingen.

Mötet hos landshövding Jöran Hägglund kommer att genomföras klockan 13.00 på onsdag. Göte Thorén kommer då att få stöd av Ulrica Bladh och Magnhild Nilsson, även de från Vägupproret.