Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kräver fängelse för kidnappning

Minst 3 års fängelse för en av männen och minst 2,5 års fängelse för den andra. Det var vad åklagaren yrkade på i rättegången där två män misstänks för bland annat kidnappning.

Annons

I går avslutades den två dagar långa rättegången i Östersunds tingsrätt. Två unga män stod åtalade för människorov, övergrepp i rättssak samt rån.

Enligt åklagaren Lillemor Ersberg har de kidnappat en 22-årig man. De ska sedan genom hot och misshandel försökt få honom att ändra sina uppgifter om det uppmärksammade rånförsöket i Krokom. De ska också ha tvingat i honom sömnmedlet Theralen.

I går hördes 22-åringens mamma av tingsrätten. När hon skulle vittna tvingades de båda åtalade lämna rättegångssalen.

– Jag fick ett sms från min son där det stod ”jag har blivit kidnappad och är på akuten”. Jag bara stirrade på telefonen, berättar mamman som var bortrest vid tillfället.

En av männen erkänner övergrepp i rättssak genom misshandel och den andra erkänner misshandel.

Enligt männens advokater går det inte styrka att det har handlat om människorov.

– Han hade kunnat säga nej. Det måste ha varit massor med folk på busstorget när han blev ombedd att följa med. Han har haft alla möjligheter att göra det han ville, sa advokaten Torbjörn Pettersson.