Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kräver reglerad skotertrafik i Ånn

Nu måste det bli ordning på skoterkaoset i Ånn, tycker en ortsbo som skrivit till Åre kommun. Hon menar att området mellan Storlien och Gevsjön är som en enda motorpark men att kommunen inte bryr sig.

Annons

Ortsbon har ledsnat på att Åre kommun inte tar tag frågan och har därför skrivit ett medborgarförslag. Där beskrivs situationen i Ånn som ohållbar. Skoteråkarna har ökat med flera hundra procent de senaste åren. Många struntar i att hålla sig till lederna och buskörningen är utbredd. Det innebär störningar i naturen och drabbar både människor och djur. Speciellt allvarligt är att fågelskyddsområdet i Ånnsjön inte ens är fredat, under vårvinter sker buskörning även där.

För två år sedan arrangerades ett möte där mark-, tomt- och fritidshusägare krävde ordning på skotertrafiken i Ånn med omnejd. Kommunen frågade om markägarna ville ha ett regleringsområde och nästan alla ville det. En samrådsgrupp bildades men sedan dess har inget hörts i frågan.

I medborgarförslaget skriver ortsbon att hon förväntar sig att det inför nästa vintersäsong införs ett skoterregleringsområde och att ingen skoterkörning tillåts i byn.