Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kräver svar om hemlighetsmakeri

Susanné Wallner (M) anser att det förekommer hemlighetsmakeri kring tågaffärerna där Jämtlands läns landsting finns med som delägare.

I en interpellation till Norrtågs ordförande, Thomas Hägg (S), skriver hon att det har visat sig att de tåg som upphandlats av Transitio har stora problem sedan de satts i trafik. Landstinget är delägare i Transitio och Susanné Wallner anser att det har uppstått ett antal frågor kring upphandling och provkörning i samband med tågköpen.

I interpellationen beskriver Wallner hur hon nekats att ta del av viktiga handlingar, vilket inneburit att hon varken har kunnat få klarhet i upphandlingen eller protokollen från testerna, som ska visa hur tågen klarar norrländska förhållanden.

Nu vill hon ha besked av Thomas Hägg om varför testprotokollen, som uppges vara mycket viktiga för att teckna avtal om köp av tåg, inte har redovisats. Susanné Wallner vill också ha svar på hur testkörningarna har genomförts och vad protokollen visar.