Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krisen kom på skam på båtmässan

Innan vi drog igång var det en enda stor krisstämpel över hela arrangemanget. Men det visade sig vara fel. Det har gjorts fler affärer än vad någon hade väntat sig, säger Bengt Wallin, ansvarig för mässan.

Visserligen var det något färre besökare i år än vid 2008 års båtmässa, men minskningen blev inte så omfattande som befarats.

- Det kom cirka 77 000 besökare i år. Under rekordåret i fjol hade vi cirka 88 000 besökare, säger Bengt Wallin.

Bengt Wallin erkänner att han hade några riktigt svettiga veckor innan mässan drog igång. Den hastigt påkomna lågkonjunkturen och det allmäna krisläget gjorde att arrangörerna för båtmässan befarade att årets mässa skulle bli en riktig flopp.

- Men så fort mässan kom igång upptäckte vi att farhågorna var obefogade. Nu när vi summerar mässan är vi riktigt nöjda, säger Bengt Wallin.

Han säger också att de utställare och försäljare som fanns på mässan var mycket nöjda.

- De reaktioner jag fått är till övervägande delen positiva. Många säger att de har gjort fler affärer än tidigare och när det gäller försäljningen av tillbehör så har det varit rena tjurrusningen. Försäljningen av tillbehör har slagit alla tidigare rekord. Vi hade på känn att det skulle gå bra för de som säljer tillbehör. Men vi kunde aldrig drömma om att det skulle gå så här bra, säger Bengt Wallin.

Det fanns 333 utställare och 450 båtar på plats vid årets mässa. Det är en minskning mot tidigare.

Förre utställare och färre besökare på mässan i år än föregående år således.

- Men det förde det goda med sig att det inte var så trångt och att besökare och utställare fick mer tid att prata med varandra. Det var helt enkelt lite lugnare än tidigare år och det verkar ha varit gynnsamt för affärerna, säger Bengt Wallin.

Så den omtalade krisen märktes det inte mycket av på 2009 års båtmässa.

Hur det blir nästa år återstår att se.

KENNETH JOHANSSON/Nyhetsbyrån NA Media