Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krismöte om Stensbys anställning

Marie Stensby jobbar som musiklärare på kulturskolan i Krokom.

– Det är helt oacceptabla åsikter som absolut inte stämmer överens med kulturskolans värdegrund och vi ser mycket allvarligt på det här. Vi arbetar just nu med det här för att komma fram till vilka åtgärder vi ska vidta, säger kommunchefen Ola Skyllbäck.

Annons

Han har under morgonen tillsammans med chefen för kulturskolan, chefen för barn- och utbildningsförvaltningen och chefen för kulturskolan diskuterat hur kommunen ska göra utifrån avslöjandet om de kommentarer som Marie Stensby anonymt skrivit på sajten avpixlat.

Marie Stensby är sjukskriven och kommunledningen har inte lyckats få tag i henne.

Ett beslut om vad som händer med Marie Stensbys anställning kommer eventuellt under eftermiddagen.

– Vi behöver få tag i henne, och vi ska ta upp frågan med hennes fackförbund och med juridisk expertis, säger Ola Skyllbäck.

Politikerna i kommunstyrelsen i Krokom kommer också att informeras under dagen.

Förutom att Ola Skyllbäck ser uttalandena i sig som oacceptabla har han också reagerat på att de är gjorda från Marie Stensbys arbetsmejl.

I Marie Stensbys jobb som musiklärare kan hon komma i kontakt med ensamkommande flyktingbarn.

– Det vill jag verkligen betona, att kulturskolan är öppen för alla barn och ungdomar, säger Lena Byström, chef för kulturskolan.