Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kristider lockade till maj-tåget

Ovanligt många deltog i årets majtåg vilket arrangerades av Ytter­hogdals S-förening.
– Det känns positivt, kommenterade Göran Påhlsson som var en av de som samlades under fanorna.

Ett 80-tal personer deltog i första maj-firandet i Ytterhogdal, ett klart steg framåt om man jämför med de senaste årens majtåg. Efter lite strul med ljudet på musikanläggningen kunde tåget starta vid Centralskolan för att gå till Folkets hus där det bjöds på musikunderhållning, lunch och tal.

Burman, SSU-ordförande i länet, och riksdagskvinnan Marie Norden, bördig från Hede.

– Vi måste visa ett engagemang för att vända utvecklingen, uppmanade Burman som ville se sina partivänner gå till valurnorna när det snart är dags för val till EU-parlamentet.

Även Marie Nordén tryckte på att valdeltagandet måste öka. Nordén inledde för övrigt sin karriär som politisk talare just i Ytterhogdal på första maj.

– Jag tror det är 25 år sedan. Då var vi en talkör eftersom ingen av oss vågade stå själv på scenen, minns hon.

hon regeringen för att vara passiv.

– De måste komma ut ur kommentatorsbåset och börja agera, sa Nordén som mest hört regeringen prata om kommande skitår och vargavinter.

– Anders Borg säger att Sverige inte har råd att skjuta till pengar till välfärden samtidigt som de sänker skatterna för de rika.

Socialdemokraterna passade även på att samla in en slant till sin lokala kandidat till EU-valet, Jens Nilsson.

samma ekonomiska förutsättningar som många andra kandidater och vi vill gärna bidra lite till hans kampanj, berättade arbetarkommunens ordförande Gunilla Hedin som kunde konstatera att det kom in en dryg tusenlapp.