Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kristina Persson har fått ett fejkkonto

Någon har bestämt sig för att skoja med Kristina Persson, tidigare landshövding i Jämtlands län och nuvarande minister för strategi- och framtidsfrågor samt nordiskt samarbete.

På mikrobloggen Twitter har denne någon skapat ett konto under namnet Framtidsministern, med en tillhörande bild på Kristina Persson. ”Och den twittrande framtid är vår! (Ja, det här är ett skämtkonto.)” står det i presentationen.

Den första tweeten skrevs under söndagen och lyder ”Nu kör vi! Vänligen faxa eventuella svar, frågor och retweets till 08-723 11 71”. Numret går till faxen på statsrådsberedningen där Kristina Persson arbetar.

Det hela började med att Svenska Dagbladet tidigare under söndagen publicerade en granskning av hur aktiv den nya regeringen är på sociala medier. SvD skrev att regeringen är betydligt sämre på att kommunicera i sociala medier, jämfört med alliansregeringen.

SvD berättade att Kristina Persson har ett inaktivt Twitterkonto, och att hon har Facebook, men inte använder det särskilt ofta.

– De där korta puckarna har jag inte känt en dragning till. De komplexa systemkritiska frågorna lämpar sig inte alltid för de superkorta utspelen. Det är möjligt att jag borde börja ägna mig åt det, min pressekreterare tycker det, sa Kristina Persson till SvD.

Läs mer:

Framtidsministern aktiemiljonär

Kristina Persson får ministerpost

Många oprövade kort i regeringen

Östersundare blir minister?