Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kritik för brister i arbete med våldsutsatta kvinnor och barn

Länsstyrelsen anser att socialnämndens arbete med våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld har så stora brister att de riktar kritik mot nämnden.

Under en tillsyn hos Härjedalens kommun konstaterade länsstyrelsen att det fanns en rad brister när det gäller socialnämndens arbete för våldsutsatta kvinnor och barn.

Länsstyrelsen konstaterar att kommunen inte uppfyller lagstiftningen och dess intentioner i alla delar som tillsynen avsåg.

Av totalt åtta ansvarsområden var bedömningskriterierna inte uppfyllda i fem ansvarsområden. I de tre övriga var kriterierna delvis uppfyllda men länsstyrelsen konstaterade att det fanns brister i samtliga ansvarsområdet.

– Sammantaget blir omfattningen av bristerna stora varför det leder till kritik, påpekar Elin Amnell, socialkonsulent, i länsstyrelsens protokoll.

Socialnämnden ska senast 1 maj 2009 redovisa vilka åtgärder som vidtagits eller kommer att vidtas för att komma tillrätta med påtalade brister.