Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kritik mot läkare efter felbehandling

Kvinnan förlöstes med sugklocka om hon sprack illa i underlivet och två fistelgångar uppstod. Först fjorton månader senare fick hon hjälp. Nu varnas en läkare.

Annons

Den 30-åriga kvinnan var förstföderska och i samband med förlossningen uppstod en stor bristning i ändtarmsmuskeln. Efteråt hade hon svåra smärtor och problem med avföringsinkontinens.

När kvinnan undersöktes två månader senare konstaterade en läkare att hon drabbats av två fistelgångar, ett slags förbindelsegångar mellan hålrum eller organ som ofta uppstår på grund av infektion. Läkaren konsulterade en mer erfaren kollega som ansåg att det räckte med antibiotika och vid ett senare återbesök blev beskedet att hon skulle badda sig med väteperoxid.

Kvinnan har anmält fyra läkare till Hsan, som riktar kritik mot en läkare för att ha givit oklar information till kvinnan. Den läkare som skrev ut antibiotika varnas dock av Hsan eftersom han inte agerade på ett korrekt sätt. Hsan skriver:

”Han borde omedelbart ha ombesörjt utredning för att kartlägga fistlarnas lokalisation och utbredning.”