Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kritik mot läkare efter patientfall

En läkare kritiseras av IVO efter att en patient svimmat och ramlat av britsen. Patienten drabbades av en hjärnskakning med bestående men efter händelsen.

Det var i januari i år som en man i 40-årsåldern sökte vård på en hälsocentral i länet med svullnad och smärtor i ett knä. Den behandlande läkaren vid hälsocentralen placerade mannen sittande på en brits där knät punkterades i ett försök att tömma det på eventuell vätska. Vid ingreppet svimmade mannen, föll av undersökningsbritsen och slog i huvudet. Patienten drabbades efter händelsen av hjärnskakning och har fått kvarstående men. Läkaren kritiseras nu av Inspektionen för vård och omsorg, IVO, för att ingreppet utfördes i sittande ställning på britsen utan tillgång till assistans av annan personal. Kritik riktas även mot landstinget för att avvikelserapporten dröjde fyra månader.