Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kritiken mot nyårsmiddagen kom från personalen – inte de boende: "Det är olyckligt om man tittar på all fin mat som de fått"

Efter att Krokoms kommun bett om ursäkt för att ha serverat de äldre korv med bröd eller mos på nyårsafton har hatet strömmat in.
– Det är olyckligt om man tittar på all fin mat som de fått och kommer att få. De får inte alls dålig mat och vi vill att det ska komma fram, säger Lena Träskvik, chef för kostavdelningen.

I ett facebookinlägg kritiserade personal på äldreboendet Blomstergården att de boende serverats korv med bröd eller mos på nyårsafton. Inlägget fick snabbt spridning och Krokoms kommun valde att gå ut med ett pressmeddelande för att be om ursäkt vilket Mittmedia var först att berätta om.

LÄS OCKSÅ: Äldre serverades korv med bröd på nyårsafton – nu ber kommunen om ursäkt

Nu berättar Lena Träskvik att kommunen och äldreboendet fått utstå mycket hat sedan ursäkten blev offentlig.

– De skriver att vi ska skämmas och att det är bedrövligt att de äldre inte får värdig mat i Krokoms kommun. Det är jättetråkigt för vi har så otroligt duktig och engagerad personal, bra mat och råvaror, säger Lena Träskvik.

Hon beklagar att de äldre serverades korv med bröd och mos till middag på nyårsafton men anser inte att nyårsmiddagen ger en rättvis bild av boendet.

– Det var olyckligt om man tittar på all fin mat som de fått och kommer att få. De får inte alls dålig mat och vi vill att det kommer fram, säger Lena Träskvik.

LÄS OCKSÅ: Vänsterpartiet bedrövade över nyårsmiddagen på äldreboendet: Det är inte okej att servera korv med bröd

Exempel på maträtter som de serverats är röding med vitvinssås, kycklingfilé med rotfrukter och Janssons frestelse.

– Till mig personligen har det inte kommit någon kritik från de boende eller någon anhörig, säger Lena Träskvik.

Som kompensation för att det serverades korv med bröd eller mos på nyårsafton har kommunen utlovat en finare middag på Trettondagsafton.