Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kritiken skakade om skidskyttelandslaget

Det är vardag för skidskyttelandslaget och några veckor efter den interna turbulens mellan klubbar och styrelse som skakade om ordentligt. Då körs löpintervaller på bana. ”Nystarten är påfallande”, menar chefen Johan Hagström.

Han är numer ensam förbundskapten med sista ordet i alla frågor som har med det sportsliga att skaffa. Men efter att den organisationen las fram vid SM-tävlingarna i Östersund i april, kom gnölet inifrån. Både i klubbar och från styrelse väcktes kritiska tankar. Var organisationen den rätta? Hade rätt folk rekryterats till chefsuppdragen?

– Jag förvånades över kritiken, men har ändå hela tiden känt att förbund, styrelse och vi andra som skissade på nya organisationen gjort rätt, säger Johan Hagström.

Nu tycks turbulensen ha lagt sig och efter ett träningsläger på Kanarieöarna är det åter Östersund som gäller för skidskyttelandslaget.

– Allt kändes bra när vi var utomlands. Nystarten är påfallande och jag är trygg i det sätt som vi jobbar på just nu, menar Johan Hagström, som lagt kritiken bakom sig.

Några fler internationella läger blir det inte förrän i höst.

– Vi kan träna på bra hemmavid för att i september påbörja fler läger utomlands.

Många undrade över att skidskytteförbundet på en presskonferens i april kategoriskt sa nej till hjälp från Wolfgang Pischler, för att några veckor senare ändra sig. Numer ingår den tyske skidskyttegurun i en egen expertrådsgrupp.

– Det vi sa nej till är att han inte ska vara tränare, vilket även Pischler själv betonat. Däremot är han bra att ha som bollplank i en rad andra frågor.

– Jag kan ta vapenfrågan som ett exempel, där vi just nu håller på att göra affär med ett antal tyska bössor. Givetvis är det positivt att ha Pischler med i sådana sammanhang, berättar Johan Hagström.

Måndagsträningen genomfördes på Hofvallen med enbart löpning på programmet. Tuffa intervaller gällde och Hagström skrev så pennan glödde i sin svarta lilla bok, där fakta om åkarna läggs till allt annat som förbundskaptenen har nytta av.

Här samsas A-lag, utvecklingslag och studenter inom ramen för samma pass. Allt enligt den nya organisationsplan som nu alltså fungerar även praktiskt.

”Allt kändes bra när vi var utomlands. Nystarten är påfallande och jag är trygg i det sätt som vi jobbar på just nu”, säger förbundskapten Johan Hagström.