Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kritiserar insatsen vid Ragnarök

Räddningstjänsten gjorde inte tillräckligt för att hindra Ragnarök från att brinna ner.

Det anser juristen Mats El Kott som nu vill att det görs en extra utredning.

– Vi menar att räddningstjänsten inte har gjort ett fullgott jobb, säger Mats El Kott som är målsägandebiträde för Ragnaröks ägare Jörgen Jönsson.

Enligt dem ska räddningstjänsten vid ett tidigt skede under släckningsarbetet ha sagt att byggnaden skulle klara sig. Personal på plats ska även ha sagt att ingenting behövde lyftas ut från restaurangen eftersom allt skulle gå att rädda. Men trots det brann allt ned.

Mats El Kott menar att man exempelvis kunnat dra av byggnaden på mitten och på så sätt räddat hälften från att brinna ned.

Räddningstjänsten gör nu en egen utredning av branden, men El Kott anser inte att den räcker.

– Vi kommer begära att det ska göras en utredning av utomstående, utöver den som räddningstjänsten gör själva. Men vi måste avvakta tills dess att deras egen utredning är klar, säger Mats El Kott.

Lars Nyman är räddningschef på räddningstjänsten. Han säger att brandkåren gjort allt som de kunnat göra för att rädda Ragnarök.

– Vår bedömning är att allt har skett i enlighet med normala rutiner och åtgärder. Vi har gjort allt det som vi kunnat göra. Brandförloppet gick oerhört fort, säger han.

Nyman hävdar att den olycksutredning som räddningstjänsten själva gör räcker.

– Vi är en lärande organisation och vi gör en olycksutredning varje gång där vi kollar vad som var bra och kanske mindre bra och sedan för vi det in i vår organisation, säger han.