Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krock i centrala Östersund ger böter

När mannen svängde vänster ut från Rådhusgatan och ner mot Thoméegränd hade han inte räknat med det hala väglaget.

Det var i november förra året som mannen kom körande norrut på Rådhusgatan. Han fick grönt ljus och bestämde sig för att svänga vänster och ner mot Thoméegränd. Han såg en bil närma sig i motsatt körfält på Rådhusgatan men gjorde bedömningen att han skulle hinna. Det gjorde han inte. Däcken slirade på den isiga vägbanan och bilen fick inte den fart som föraren räknade med för att hinna över vägbanan för mötande trafik.

Bilen som kom åkandes söderut på Rådhusgatan försökte bromsa men krocken var ett faktum. Bilen som svängde vänster ner mot Thoméegränd blev påkörd bakifrån.

De två parterna är i huvudsak överens om hur det inträffade gick till.

I tingsrätten bedömer man att mannen som gjorde vänstersvängen har gjort sig skyldig till brott mot trafikförordningen. Detta då trafikförordningen säger att den som "ska lämna eller korsa den körbana han eller hon färdas på ska förvissa som om att så kan ske utan hinder för mötande trafik". Mannen döms därför till 2000 kronor i böter för brott mot trafikförordningen.