Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kroganställd försvann med 100 000 kronor

23-åringen avslutade sin anställning på krogen i Åre och åkte söderut. Nu menar krogen att han dragit med 100 000 kronor av krogens pengar.

Annons

Restaurangchefen hade fått goda rekommendationer för 23-åringen och det personliga mötet mellan dem båda lämnade inget i övrigt att önska. Han gav helt enkelt ett väldigt gott intryck.

När anställningsperioden var över i början av augusti bestämdes att 23-åringen och restaurangchefen skulle resa till södra Sverige i samma bil.

Under resan noterade chefen att det fanns pennor i bilen. Kanske ingen stor sak men de förvaras normalt i ett kassaskåp.

Nu har det visat sig att ett större belopp, cirka 100 000 kronor, saknas från kassaskåpet. Och på något sätt tycks ju 23-åringen ha tagit sig in i det. Annars hade han ju knappast kommit över så många pennor.

– När vi börjat titta på det här har det visat sig att 23-åringen är mycket välkänd hos polisen på den plats i södra Sverige som han kommer ifrån, berättar polisen Per Thelin.