Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krögare slog kund med tillhygge

En restaurangägare i länet har åtalats för grov misshandel mot en man som kom in för att köpa cigaretter.

Händelsen utspelade sig en helg i augusti. När mannen frågade efter cigaretter ska restaurangägaren ha sagt "det är en restaurang för fan", enligt vad mannen har berättat i polisförhör. De började tjafsa och mannen ska ha fått ett knytnävsslag.

Med en väggkonsol av stål ska restaurangägaren ha slagit kunden, som även ska ha fått ta emot sparkar. Misshandeln ska ha fortsatt trots att kunden låg ner på golvet och saknade möjlighet att freda sig.

Det gör att åklagaren bedömer misshandeln som särskilt hänsynslös och rå. Restaurangägaren har nu åtalats för grov misshandel mot kunden.

En man i kundens sällskap ska också ha blivit slagen av restaurangägaren, som därför åtalas även för ett fall av misshandel av normalgraden.

Åklagaren begärde restaurangägaren häktad efter händelsen. Östersunds tingsrätt ansåg inte att det fanns tillräckliga skäl att tro att han skulle begå fler brott.